De omgeving

Omringd door nationale parken, is Meppel een uitstekende uitvalsbasis voor fietsers, wandelaars en cultuurgenieters. In een mum van tijd bent u op de prachtigste Drentse en Overijsselse plekjes, uitgestrekte bossen, glooiende heuvels, weidse heidevelden, eeuwenoude cultuurlandschappen en pittoreske dorpen. Wat dacht u van de Wieden en de Weerribben, ongerepte natuurgebieden vol afwisselde flora en fauna, kraggen, trilveen en met een uniek vogelreservaat. En Ook hier weer schilderachtige dorpen zoals; "Giethoorn" het Venetië van het Noorden.

Als u van oude stadjes houdt, dan zijn; Blokzijl, Steenwijk en Vollenhove, beslist een bezoek waard. Ook in de Hanzesteden Zwolle en Hasselt met hun musea, kerken, galerieën, ambachtelijke bedrijven, en monumenten, kunt u zich prima een dag vermaken. En wat u zeker niet mag missen, is een bezoek aan de hunebedden. Deze historische bezienswaardigheid is ook voor kinderen de moeite waard.

Er zijn maar liefst 3 nationale parken; Dwingelerveld, Drenths Friese Wold en de Weerribben en het prachtige natuurgebied de Wieden in de omgeving. Natuurliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen.

Design by: h-design

Leonard Springerlaan 14, 7941 GW Meppel
Tel: +31(0)522 251706, Fax: +31(0)522 262287 E-mail: welkom@meppelsinn.nl